top of page

ביצת הפתעה

החזון של אריה פיינגולד, ממקימי חברת ההיי-טק מרקורי, היה רוח הניהול השוויוני. על בסיס שיטת ניהול זו, כמעט כמו בקיבוץ, הוא ביקש לתכנן את הבניין הראשון של החברה. התוצאה שתכנן האדריכל אמיר מן לא דמתה לתמונה בחזון, כמו גם תפיסת חלוקת החלל שבו הוקצו חללים נפרדים למנהלים ולבעלי תפקידים בכירים. אך היא הייתה טובה.


החברה נמכרה ל HP עם תחילת בנייתו של הבניין השלישי. דווקא תחת ניהולה של HP, בעלת ערכי ניהול עולמיים, התממשה השאיפה של המייסד לחללי עבודה שוויוניים, Open space.

HP סקיילייט בבניין

מרשים! ביצת העץ - בניין מרקורי 

ליבת המבנה היא ביצת עץ ענקית התלויה לכל גובהו של 8 הקומות ובה ממוקמים חדרי הישיבות ומסביבה ממוקמים המשרדים. לבניין ארבע קומות חניון תת-קרקעיות. בקומת הכניסה חדר אוכל, חלל ספריה מקצועית ומעבדת המחשבים המרכזית. בקומת הגג ישנו אודיטוריום וכן מרפסת ענקית לאירועים.

 

מבנה הביצה הייחודי חייב את בניית הקירות באופן קונבנציונאלי, באמצעות לוחות עץ, קרשים, מסמרים. הקירות הפנימיים והחיצוניים חופו לוחות אלומיניום מרובד, זכוכית בהרכבה יבשה ולבידי עץ צפצפה גמישים המסגלים את העקמומיות הנדרשת. ראש הביצה, הבולט מהבניין, כתום ומחופה לוחות HPL העמידים בתנאי מזג אוויר.

מבנה עץ עוף סקייליט

הקומה האחרונה בבניין עם שילוב מערכת הסקיילייט

בנייני מרקורי מאופיינים במרפסות תלויות אשר מעניקות חיות למבנה באמצעות נוכחות האנשים היוצאים להפסקת התאווררות. אמנט מרכזי נוסף הוא השקיפות. זכוכית שמאפשרת לראות את הנעשה בפנים בכל שעות היום והיא ניכרת גם בחדרי תפעול המחשבים, שבדרך כלל נותרים מוסתרים מהעין. השקיפות ניכרת גם בחדירה של אור רב לתוך פנים המבנה שמאפשר חיסכון אנרגטי רב. סקיילייט שעוטף את הביצה מספק חלק ניכר מאותה תאורה לפנים המבנה. 

סקיילייט בחלל עבודה OPEN SACE

חללי עבודה משותפים, Open space.

סקיילייט מעל מבנ עץ

הכנסת תאורה טבעית לחלל המרכזי בבניין

אדריכל: אמיר מן עמי שנער אדריכלים

מפרט: 52 מ"ר, חד שיפועי, קבוע

זיגוג: טריפלקס, מחוסמת, שקוף  

מיקום: רחוב אלטלף, יהוד

בניין מרקורי 3

שנת הקמה: 2011

bottom of page